Tatlılar, Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan köklü bir geleneğin parçasıdır. Türk mutfağında tatlıların ayrı bir yeri vardır. Genellikle misafirlere, beş çaylarında ve özel günlerde ikram edilirler. Her yemeği bol ve çeşitli olan Türk mutfağının tatlı çeşitleri de oldukça fazladır. Baklava ve kadayıf gibi tatlılar başı çekse de diğer tatlılar da oldukça meşhurdur. Bugün, her damağa hitap eden tadı ve lezzeti yerinde olan muhallebili incir tatlısı tarifini paylaşacağız. Gerekli Malzemeler Keki İçin
Muhallebisi İçin
Şerbeti İçin
Muhallebili İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? Önce kekimizi hazırlayarak başlayalım. İncirleri yumuşaması için 10 dakika ılık su içinde bekletelim. Sonra incirleri ufak ufak doğrayalım. Bir kabın içine yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım. Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip karıştıralım. Son olarak dövülmüş ceviz ve incirleri de ekleyip hepsini iyice karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Bu arada muhallebi ve şerbeti hazırlayalım. Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbeti kaynatmamıza gerek yoktur. Muhallebisi için bir tencerenin içine süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edelim. Biraz daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp içine krem şantiyi ekleyip karıştıralım. Sonra keki fırından alıp üzerine şerbeti dökelim. Daha sonra ise muhallebisini döküp üzerine yayalım. Muhallebili incir tatlısı hazır. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Muhallebili incir tatlısını daha da lezzetli hale getirmek için üzerine dövülmüş fındık veya fıstık serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis etmek, hem tatların daha iyi oturmasını sağlar hem de soğuk tatlı severler için ideal bir sunum olur. |