Sütlü incir tatlısı, Tekirdağ bölgesine ait bir tatlı çeşididir ve hazırlanması son derece pratik olan bu tatlıyı özellikle yaz günlerinde, ramazan ayında veya tatlı ihtiyacı hissettiğinizde kolayca yapabilirsiniz. Tekirdağ bölgesinde ramazan ayında hemen her gün yapılan bu tatlı, içeriğindeki şeker nedeniyle kilo sorunu olan kişilere fazla tüketilmemesi önerilir. Ancak, içerdiği yoğun süt ve incir sağlık açısından son derece faydalı besinlerdir. Sütlü İncir Tatlısının YapımıSütlü incir tatlısını bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle lezzeti daha güzel olacak ve herkesin hoşuna gidecektir. Gelecek olan misafirleriniz için hafif bir sütlü tatlı tarifi arıyorsanız, bu tarif kaçınılmaz bir seçenek olacaktır. Hazırlanması da kolay olan bu tatlıyı sevdiklerinize hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Bu arada kullanacak olan incirin kuru olması gerekiyor; yaş incir ile sütlü incir tatlısı yapılmamaktadır. Aynı zamanda tatlının içinde kullanacağınız incirlerin üzerinde pudra olmamasına özen gösterin. Eğer böyle bir durum varsa, incirleri tatlıya ilave etmeden önce üzerini nemli bir bez ile silin veya soğuk su ile yıkayıp kurulayın. Sağlık açısından son derece faydalı olan incir, mineral ve vitamin açısından zengin bir meyvedir. Böylelikle incirin faydasından yararlanmak için tatlısını hazırlayıp ev halkı ile tüketebilirsiniz. Hem tatlı dakikalar yaşamış olursunuz hem de sağlık için inanılmaz faydaları olan incirin faydasından yararlanırsınız. Sütlü İncir Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?Sütlü incir tatlısını yapmak için öncelikle kuru olan incirleri iri şekilde doğrayın. Doğranmış olan incirleri uygun büyüklükte bir pişirme kabına alın ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapın. Suyun içerisinde incirleri yumuşak kıvama gelene dek pişirin. Ayrı bir pişirme kabı alın ve içerisine bir kilo sütü ilave edin. Sütün içerisine nişastayı da ekleyin ve kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelmiş olan tatlının içerisine toz şekeri ve yumuşamış olan incirleri ilave edin. Malzemelerle buluşmuş olan tatlıyı yaklaşık 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Verilen sürenin ardından tatlıyı servis tabaklarına paylaştırın. Hazırlanmış olan sütlü incir tatlısını buzdolabına kaldırın ve soğuması için bekletin. Tatlı soğurken üzerine çekilmiş olan Antep fıstığı serpiştirin. Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sütlü incir tatlısını bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz yazmışsınız. Bu tatlıyı hemen servis etsem lezzetinde büyük bir fark olur mu? Ayrıca kullanacağım incirlerin üzerinde pudra varsa, incirleri yıkayıp kurutmak zorunda mıyım?
Cevap yazSafi,
Sütlü incir tatlısını bir gün önceden yapmanızın tavsiye edilmesinin sebebi, tatlının buzdolabında dinlenerek daha yoğun bir lezzet kazanmasıdır. Hemen servis ederseniz de lezzetli olur ancak bir gece beklediğinde tatlarının daha iyi oturduğunu fark edebilirsiniz.
Ayrıca, kullanacağınız incirlerin üzerinde pudra varsa, bu pudra genellikle ince bir şeker tabakası ya da meyvenin doğal bir parçası olabilir. Ancak, özellikle hijyen açısından incirleri yıkayıp kurutmak daha iyi olacaktır. Bu şekilde tatlınızın kalitesinden emin olabilirsiniz.
Afiyet olsun!