Kuru İncir Tatlısı Kuru incir tatlısı, Osmanlı saray mutfağına ait olan enfes bir tatlıdır. Kendine has lezzetiyle diğer tatlılardan ayrılan bu eşsiz tatlı, hazırlanması son derece kolay olmasıyla da öne çıkar. Mutfakla arası iyi olmayanların bile rahatlıkla yapabileceği bu tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Tarifimiz denenmiş olup, gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. Kuru İncir Tatlısı Malzemeleri
Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? İncirlerin saplarını koparın ve açılan oyuktan parmağınızı sokarak incirin içerisinde bir boşluk oluşturun. Bir kâsenin içerisinde 2 çorba kaşığı toz şeker ile ceviz içini karıştırın. İncirlerin içerisine bu şekerli ceviz karışımını doldurun. Geniş ve teflon bir tavanın dibini tereyağı ile yağlayın. Daha sonra ocağın üzerine alıp, incirlerin üzerini aşacak kadar su ile doldurun. Tavanın kapağını kapatıp suyunu çekene ve incirler yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alın. Başka bir tencerenin içerisine sütü boşaltın. Üzerine şekeri ilave edip bir taşım kaynatın. Daha sonra incirlerin üzerine gezdirin ve soğumasını bekleyin. Sütünü çektiğinde servise hazır demektir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kuru incir tatlısını daha lezzetli hale getirmek için üzerine biraz tarçın serpebilirsiniz. Ayrıca, servis yaparken yanında kaymak veya dondurma ile sunarak tatlının lezzetini daha da artırabilirsiniz. Tatlınızı daha hafif yapmak istiyorsanız, şeker miktarını azaltabilir veya tamamen çıkarabilirsiniz. Sağlık açısından kuru incir, lif ve çeşitli vitaminler açısından zengin olup, enerji verici bir besindir. Kuru İncir Tatlısının Tarihi Kuru incir tatlısı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray mutfağında sıkça yapılan bir tatlıydı. İncirin doğal tatlılığı ve besleyici özellikleri nedeniyle padişah sofralarında yerini almıştır. Bugün de bu geleneksel tatlı, hem lezzeti hem de kolay hazırlanabilirliği ile sofralarımızı süslemeye devam etmektedir. |