İncir Uyutması Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

İncir Uyutması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması

İncir uyutması, çok hafif ve besleyici bir tatlıdır. Evinizde kolayca yapabilirsiniz ve özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalıdır. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir tatlıdır. Hoşunuza gidecek tatlılardan biridir ve yapmanızı tavsiye ederim.

İncir Uyutmasının Özellikleri

Bu tarifin en güzel yanı, içinde rafine şeker olmamasıdır. Kaynatmadan ısıttığımız sütün içine eklediğimiz incir, hem tatlanmasını hem de yoğunlaşıp neredeyse muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyor. Krema gibi bir yoğunluk isterseniz 10 tane incir kullanabilirsiniz. Ayrıca lezzetini artırmak için içine biraz tarçın ilave edebilirsiniz. Daha yoğun bir tatlı ve koyu renkte olmasını isterseniz, bu miktarda süte 15 tane kuru incir de ekleyebilirsiniz.

İncirin Faydaları

İncir, lezzetli ve tatlı bir meyvedir. Görünüşü kadar sağlığa faydası da olan bir meyvedir. İncir, antioksidanlar, lif, mineraller ve vitaminler açısından çok zengin bir şifa kaynağıdır. Asya ve Türkiye gibi ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türüdür. Evlerin bahçelerinde mutlaka bir incir ağacı bulunur. İncir, içerdiği besin, vitamin ve mineral sayesinde sağlığa inanılmaz fayda sağlar:

  • Sodyum, potasyum, magnezyum açısından zengin
  • Bol miktarda C vitamini içerir
  • Kalp ve mideye faydalı liflerle doludur
  • B3, B6, B2 ve K vitamini içerir
  • Az yağ içerir ve mideye faydalıdır
  • Sindirim sistemine faydalıdır
  • Kemik sağlığını korur
  • Nezle ve gribe iyi gelir
  • Vücuda kuvvet ve enerji verir
  • Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir
  • Boğaz ağrısına ve öksürüğe faydalıdır
  • Diyet yapanlar için ideal, kilo yapmaz ve enerji verir

Bu kadar faydası olan inciri herkesin tüketmesi gerekir. İnciri tatlı olarak, reçel yaparak veya incir uyutması yaparak da tüketebilirsiniz.

İncir Uyutmasının Malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 10 tane orta boy kuru incir
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre)

İncir Uyutması Nasıl Yapılır?

İlk önce incirleri derin bir kâseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar yumuşaması için dinlendirin. Sonra yumuşayan incirleri kesme tahtasına alın, saplarını kesip çıkarın ve geri kalanını küp küp doğrayın. Sütü ısıtın ve kaynama noktasına gelmeden ocağın altını kapatın. Süt el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde (çok soğutmadan parmağınızla kontrol edebilirsiniz) içine doğradığınız incirleri ve tarçını ilave edin. Tüm malzemeyi blenderdan geçirin (incirin çekirdekleri hariç pürüz kalmasın). Hazırladığınız karışımı hızlıca kaplara paylaştırın. 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Koyulaşıp mayalanan tatlıyı buzdolabına alın ve 1 saat kadar daha dinlendirin. İsterseniz süsleyerek servis de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni