İncir Çekirdeği Türleri ve Özellikleri
23 Temmuz 2024

İncir Çekirdeği Türleri ve Özellikleri

İncir Çekirdeği

İncir, potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir ve incir çekirdeği de insülin oranını düşürmede önemli bir rol oynar. Yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu dengelemek ve düşürmek amacıyla sıkça kullanılmaktadır. İncir çekirdeğinin ve bu çekirdekten elde edilen özütlerin ve karışımların kullanım alanları oldukça geniştir. Cilt bakımı, kilo verme, sindirim sistemini rahatlatma gibi birçok alanda incir çekirdeği kürleri kullanılmaktadır. Aşağıda bazı kullanım alanlarını listeleyebiliriz:

İncir Çekirdeği Yağı

Antik çağlardan günümüze kadar sağlık açısından önemli rol oynayan incir meyvesinin çekirdeğinin yağı, bol miktarda D vitamini ve omega-3, 6 ve 9 içerir. Klinik testler ile ispatlanan bu özellikler, incir çekirdeği yağının hem ilaç sektöründe hem de kozmetik sektöründe sıkça kullanılmasını sağlamıştır. Soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen incir çekirdeği yağı şu özelliklere sahiptir:
  • Gebelik kaynaklı cilt çatlakları ve lekelenmelere karşı etkilidir.
  • Toparlayıcı etkisi sayesinde, özellikle kadınlar göğüs sıkılaştırmak amacıyla kullanmaktadırlar. Ayrıca basen bölgesinde selülit oluşumunu engelleyip sarkmaları önler.
  • Ergenlik dönemi veya çeşitli nedenlerden dolayı oluşan sivilce ve sivilce lekelerine hızlı ve kesin çözümler sunar.
  • Zengin lif kaynağı olan incir çekirdeği yağı, sindirim sistemini harekete geçirerek kabızlık problemini ortadan kaldırır. Özellikle gebelik döneminde sıkça karşılaşılan kabızlık probleminde güvenle kullanılabilir.
  • Göz altındaki morluklar ve göz altı torbalarını düzenli kullanım sonucunda gözle görülür biçimde azaltır.
  • Cildi besler, renk tonlamasında iyi rol oynar ve siyah noktaların giderilmesinde kalıcı çözümler oluşturur.
İncir çekirdeği yağını saç bakımında kullanmak için haftada iki defa saçlara ve saç diplerine masaj yaparak sürüp, üzerine bone geçirerek yaklaşık 1 saat bekletip ılık su ile yıkamalısınız. Bu şekilde daha canlı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Cilt bakımında kullanırken herhangi bir katkı maddesi eklemeden direkt olarak incir çekirdeği yağını kullanabilirsiniz. Ancak yağın soğuk sıkım yöntemi ile elde edildiğinden emin olmalısınız. Yüksek ısıya maruz kalan ve kimyasal katkılar içeren yağlar, besin değerlerini kaybeder ve ağız yolu ile alındığında çeşitli yan etkilere sebep olabilir. Soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen incir çekirdeği yağı, besin değerini kaybetmez ve ağız yolu ile alındığında herhangi bir problem yaşamadan daha hızlı ve güvenilir sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Soğuk sıkım yağlar, tohumlarından daha az yağ verir, bu nedenle daha fazla tohum kullanılır ve maliyeti diğer yağ çıkarma yöntemlerine göre daha fazladır.

İncir Çekirdeği İçeren İlaçlar

Bu tür ilaçlar, özellikle gelişim dönemindeki çocukların bedensel ve zihinsel gelişiminde büyük rol oynamaktadır. İncir çekirdeği hapı, içerisindeki D vitamini sayesinde zihinsel, yüksek oranda omega-3, 6, 9 sayesinde ise kemik yani bedensel gelişimi olumlu yönde etkiler. İncir çekirdeği yağı kadar henüz yaygınlaşmamış olan incir çekirdeği hapı, ülkemizde ve birçok ülkede üzerinde çalışılmakta ve geliştirilmesi ile sağlık sektöründe yaygınlaşması beklenmektedir. Bu ilaçlar, her derde deva olacak bir ilaç olarak piyasaya sürülecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncir Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

İncir Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

İncir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Erkek İncir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Erkek İncir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İncir Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncir Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü

İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü